[WWF!] 5 Boalan Bersama Azjuek

Sebagai pemanas badan pra-sambutan pelajar baru ke Warwick, kami telah menemu bual warga Warwick yang telah setahun berada di sini mengenai pengalamannya sebagai fresher sewaktu tiba di Warwick tahun lepas. Ikuti 5 soalan bersama Juek, atau nama lain Azwa Syafiqah. Pelajar kebanggaan Warwick School of Engineering, tahun pertama 2009/2010, separa single, mesra manusia.

1. Personally, apakah kelebihan The University of Warwick berbanding uni-uni lain di UK ini?

Azjuek: Sebab macam kat warwick die ade satu komuniti yang kamceng gile tuh ah yg buat die best.

Atmosphere macam ala ala kyuem dulu. Masing-masing kenal masing-masing. Senior junior cam bonding doh. Makan-makan lah apelah sumelah buat same-same. Cam syiokkk wohh, susah nak dpt friendship like this.

*pasang lagu winter sonata untuk mendapatkan efek lebih dramatik*

2. Apakah barang yang saudari paling menyesaaal tak bawak dari Malaysia tahun lepas?

Azjuek: Menyesal sbb tak bawak ikan bilis boleh takk? Siyes do nyesal tak bwk ikan bilis sbb nasi goreng rase tak best. Nak buat cekodok pown mmg tak mengharukan ah tanpe ikan bilis.

3. Apakah barang yang saudari paling menyesaaal bawak dari Malaysia tahun lepas?

Azjuek: Paling menyesal bawak jeans banyak-banyak, sebab tak pakai pown. Haha. Baek beli kat uk je, lagi best. Memberatkan beg je lebih hadoiii. Haha.

4. Apakah pengalaman paling menarik semasa minggu pertama saudari di Warwick?

Azjuek: Haha, erm makan Go Go Chicken. Tak sangke doh ade ayam selaen ayam KFC yang sungguh lazat sekali nyumss. :O  Tak tipuu.

5. Pesanan terakhir kepada junior yang bakal datang?

Azjuek: Jomlah kite geng!!! Huahah. Kalau ade pape silalah cakap kat kami tanpe malu malu.

And nak cheesecakeeee!😀

Soalan bonus: iluvwarwick akan lebih cool jika….

Azjuek: Iluvwarwick akan lebih cool jika menggunakan cara penyampaian yang sempoi sempoian. Ini akan menjadikan iluvwarwick tampak elegan di mata saya dan mereka yang sejenis kepala saya. Sekian😀

Juek boleh distalk di facebook beliau: Azwa Syafiqah

3 thoughts on “[WWF!] 5 Boalan Bersama Azjuek

  1. down doh juek. hahaha… ini interview bertulis ke, face-to-face? cheeky gila cara juek response.

    my fav: Juek, pelajar kebanggaan Engineering Department.

  2. juek lupe mentioned, kalau dh ade pakwe makwe jgn lupa ajak dtg warwick sbb nak tolong angkat barang dri tesco time shopping. kesian hadi wei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s