[GUEST!] Warwick Day 2

بسم الله الرحمن الرحيم
Hari dimulakan dengan amat buruk. Dengan bangun lewat, kemudian, sambung tidur lepas Subuh sampai pkol 9 lebih. Lepas tu, perut lapar. Kemudian, makan breakfast pada jam 12 tengahari. Mujur Hafizuddin masak nasi lemak yang terkenal di pelusuk bumi Warwick ini….

cehcehceh.. hensemnya aku.. (di depan Coventry University)


Coventry University lagi (ok2... ni last ni...)

tuan rumah pun tengok peta? (di stesen bas)

x jadi naik bas, tapi pegi tengok bas pulak (di Transport Museum yang cool)

Tengok bas lagi. Kali ni bas yang pernah digunakan untuk meraikan kemenangan Coventry dalam FA Cup. Setahun selepas itu, Po pun dilahirkan.

Jepah dengan kereta lawa di Coventry dan juga seorang Ahmad Saleh yang cuba untuk masuk gambar

Aku rasa tu patung je... (akmal here)

Kanak-kanak yang tidak pernah hidup di zaman perang agak excited melihat kereta kebal

Syafiq sedang mengajar Po cara mudah untuk menjadi tampan

Jepah terkenang zaman kecil beliau, bermain kereta 'paddle'. Kata Jepah, "Macam ni la rupa kereta aku dulu.. Cuma aku punya laju sikit la.."

2 orang pelancong yang bajet cool bergambar macam tu

Sekali lagi mereka bergambar. Maybe yang ini last

Mari teka brand kasut mereka

Oh, ada lagi diorang.. Adeih... Ok2.. Tengok je la

Saya rasa ini adalah gambar Po yang paling macho sejak beratus tahun dahulu

Po sedang melakukan latihan seperti di PLKN dan Jepah seolah-olah memantau beliau, padahal sedang gelak dalam hati

Ini mungkin adalah hasil usaha Po yang sanggup merangkak dan meniarap. Terima kasih Po! Pengorbananmu sangat kami sanjungi.

Satu lagi hasil usaha Po

Ini bukan gambar yang Po ambil. Sebab gambar ni kat atas. Po cuma tangkap bunga kat atas rumput i.e. yang memerlukan beliau merangkak ala-ala PKN

Ni orang Cardiff. Nama dia Syafiq. Dia sedih. Cardiff tak banyak pokok dan bungan yang lawa macam ni.

Orang London ni lagi sedih. Selain Hyde Park, Coventry je la tempat yang ada pemandangan yang lawa macam ni

Setelah diajar kaedah untuk menjadi tampan oleh Syafiq, sekarang Syafiq ingin mengajar Po kaedah untuk aktif seperti kanak-kanak Ribena

Dek sikap Po yang agak malas dan banyak beralasan, Syafiq mengambil tindakan drastik untuk menghukum beliau. Namun, Po berjaya mengelak dengan sungguh bergaya

Dalam jam 1 petang, kami bertolak ke Coventry dengan Hafizuddin sekali lagi menjadi touris guide kami. Ntah ape yg famous kat sini. Muler2, kami dibawa bersolat di Prayer Room Coventry University. Lpas tu, kami dibawa oleh Hafizuddin ke Transport Museum. Di situ, kami dapat lihat perkembangan teknologi automotif di UK secara khususnya. Best gak, lebih2 lagi bile dapat melihat model kereta yang bergerak pantas. Cool!

Lpas hampir beberapa jam berjalan dan bergambar, kami keluar dari muzium. Kami menghubungi saudara Azri dan mengajak beliau bersama-sama kami untuk dinner di kota Coventry yang serba indah ini. Selepas berjalan-jalan sekitar Coventry ini, akhirnya, Azri tiba juga dan kami menikmati dinner di Chicken Cottage. Best2!

Makhluk ini kurang dikenali. Warga UK sendiri tidak pasti tentang beliau, samada belajar di Nottingham ataupun Birmingham. Mungkin juga Coventry.

Meriah lagi Warwick ni dgn kehadiran Azri yg buat2 bz nih…..

Melihatkan kepada pokok yang tidak condong ke sebelah kiri, terbukti sudah bahawa latihan menurunkan berat badan yang diajar oleh Syafiq berjaya menyamakan berat Po dengan berat Jepah. Tahniah Po! Kami warga Warwick sangat bangga dengan anda.

Disclaimer: Semua caption gambar adalah tiada kena mengena dengan penulis mahupun kejadian sebenar yang berlaku. Segala-galanya hanyalah imaginasi Editor. Bak kata Spider dalam lagunya “Laukku Cukup Masin”

Photobucket

Daripada blog Jepah

7 thoughts on “[GUEST!] Warwick Day 2

  1. YB azri tu mmg begitu la tugasnya. memastikan rakan2nya selamat, sihat dan bahagia.
    beginilah pemimpin yang kita inginkan, pemimpin yang turun padang🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s