[ACCOMMODATION] Rootes

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera…

Sedikit artikel ringkas tentang Rootes, hall yang paling popular di kalangan orang yang tidak berduit…

Saya tulis dalam bentuk bullet point sahaja untuk memudahkan pembacaan:

Rootes

Rootes

-Rootes terbahagi kepada 2, bangunan baru dan lama… bangunan lama terletak dekat dengan court tennis, bangunan baru dekat dengan Benefactors

-Budak2 Malaysia yang jeles dengan orang yang duduk dekat Rootes ni gelarkan hall ni sebagai setinggan… tak tau lah pasal ape

-Satu blok ade 4 tingkat, satu tingkat terbahagi kpd 2 koridor… 8 org kat satu koridor

-Dapur kongsi 16 orang (satu floor)… dapur tak besar mane… disebabkan org2 yg duduk Rootes ni bukan org2 kaye, so jgn expect dapur die sentiasa bersih dan kemas mcm rumah org2 kaye la… cleaner dtg kemas pagi2 je, so dapur tu akan jd semak mcm srg tikus terutamenye waktu mlm… kalau korang boleh hidup mcm tu, silelah pilih Rootes

-satu koridor ade satu shower room, due toilet (yg ade jamban), and satu toilet yg ade bath tub+shower… sume tu kongsi 8 org… kalau pasal mandi takyah risau sbb org uk tak mandi

-Rootes kelebihan die dkt dgn main campus…kalau korang bgn lmbt,5 mnt b4 class mule pon sempat lg nak pegi klas (kalau korang tak mandi la)

-Dekat dgn costcutter ie kedai runcit warwick…org2 yang ade duit byk je beli barang kat sini,contohnye dato DZ (nnti korang akan jumpe die ni)

Costcutter

Costcutter

-Jauh from Tesco…walaupun tak berape jauh,tp kalau ikot definisi bdak2 warwick,kire jauh…sbb bdak2 london ckp dekat je (sbb dorang biase marathon kat london)…kalo korang beli byk gile brg mmg boleh berpeluh sket la, even time winter yang sejuk mencecah 0 degree… org kate peluh jantan gitu

-Ape lg ye… Rootes dkt dgn prayer hall, agak dkt dgn sports center/centre and dekat dgn student union…so mlm2 mmg bising gile sbb ade party, sabau je la ye

-Lagi satu pasal bising.. .bdak2 kat hall ni mmg kurang bertamadun…or shud I say uncivilised? majority penduduk setinggan ni budak2 yg sosial, yg g party mlm2…so mlm2 mmg dorang tak reti dok diam la… bising je memanjang

-Final point untuk Rootes…every week mmg akan ade bunyi fire alarm… kalau takyah evacuate takpe la, tp dah ar bunyi time pagi2 buta, kene evacuate plak tu…kacau tdo org satu hal, die igt uk ni panas cam malaysia ke? nak2 time winter tu, pagi2 buta plak, mmg mati kebekuan la kat luar tu… fire drill ni bukan sebulan sekali tau, ONCE A WEEK!! so kalau korang boleh tahan takpe r…

Setakat itu sahaja pengenalan tentang Rootes…my recommendation, jgn la pilih hall ni…buat sakit jiwa je.

Wallahu’alam

Izzat Hanafi bin Idris

1st Year, MORSE

4 thoughts on “[ACCOMMODATION] Rootes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s